Tag Archive ruimte voor ruimte

Speciaal compensatiefonds voor ruimte voor ruimte

De  ‘Ruimte voor Ruimte’ regeling Zuid Holland draagt bij aan de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijke gebied. De regeling beoogt de sloop van voormalige agrarische, niet-agrarische bedrijfsgebouwen of verspreid glas buiten de duurzame concentratiegebieden voor glastuinbouw te bevorderen. Als er bedrijfspanden of kassen in de Duin- en Bollenstreek worden gesloopt, moet men daarvoor in de plaats een woning kunnen bouwen. Het buitengebied zou met de maatregel flink opknappen aangezien verpauperde bedrijfsgebouwen plaatsmaken voor nieuwbouw.

Binnen de provincie is reeds een bestaande regeling financiële compensatie ruimte voor ruimte en lintbebouwing (lees hier de provinciale toelichting uit 2011)  Het Leidsch Dagblad bericht vandaag dat  doordat de regel nogal ingewikkeld bleek er nu het idee is ontstaan dat er een nu dat er een speciaal compensatiefonds komt. Ondernemers die willen slopen en te weinig bebouwing hebben, kunnen daarin geld storten om dat tekort te compenseren. Tegelijkertijd kunnen ondernemers die meer slopen dan noodzakelijk er een geldbedrag uit ontvangen. Regel is wel dat minimaal de helft van de benodigde meters (minimaal 2501 m2. kas of 501 m2.  aan gebouwen) wordt gesloopt. lees verder in het Leidsch Dagblad of bezoek de ErvenConsulenten ruimte voor ruimte informatie voor de Provincie Zuid-Holland.

Project ’t Veld populair: kavels in 4 maanden verkocht

ErvenConsulenten.nl werkte aan ruimte voor ruimte project ‘t Veld. Binnen vier maanden zijn vijf grote woonkavels met ontwerp voor de huizen aan de Floralaan verkocht. Als zoete broodjes over de toonbank. Verrassend voor deze tijd.

,,Drie jaar geleden begonnen we aan het plan. Het is heel snel gegaan. Vooral dankzij de goede medewerking van de voormalige gemeente Niedorp.’’ Projectontwikkelaar ’De Groene Weide B.V.’ in Schagen is zeer tevreden over de voortgang en samenwerking met de ErvenConsulenten.nl
,,De basis was een boomgaard in het midden, daar hebben we het hele plan omheen bedacht. Iedere koper heeft een eigen aannemer, dus daar bemoeien wij ons verder niet mee. De boomgaard leggen we wel aan en houden wij bij. Er zijn twee vergunningen rond, in het voorjaar wordt het eerste huis gebouwd.’’ Landschapsarchitect Dorien de Boer van ErvenConsulenten.nl ontwierp het beeld- en kwaliteitsplan. De omwonenden zijn enthousiast over de nieuwbouw. De Floralaan wordt een mooi buurtschap.

Afgelopen week verklaarde de Raad van State het bezwaar van een omwonende die wateroverlast vreest ongegrond. De bouwgrond ligt vijftien centimeter lager dan haar land, dus wateroverlast aan haar kant is haast onmogelijk. Hierdoor kan het project definitief doorgaan.  Het project ’t Veld is een mooi ‘ruimte voor ruimte’ voorbeeld van  transformatie van glastuinbouw naar nieuwe woonkavels.
Bekijk ook andere ErvenConsulenten.nl voorbeelden via de aparte projectpagina.